Halmstad

Man dog i arbetsplatsolycka

En byggnadsarbetare omkom när han fick en järnbalk i huvudet vid bygget av Cerveras nya lager utanför Halmstad på torsdagsmorgonen. Olyckan inträffade i samband med montering av stommen till den stora lagerbyggnaden.

Ett antal balkar satt samman och i ett arbetsmoment lossnade en av balkarna som föll över mannen. Han fördes till sjukhus där han avled till följd av de skador som uppkom vid olyckstillfället.

Arbetsmiljöverket är underrättat och Hallandspolisen har genom sin arbetsmiljöutredare påbörjat en utredning om det inträffade.

– Vår uppgift är att se över olycksplatsen om det har förekommit några oegentligheter med förankring av föremål som orsakat olyckan, eller om det bara är den mänskliga faktorn så att säga, säger Peter Örn vid Hallandspolisen.

– Allt tyder på att det är en ren och skär olyckshändelse, men för att inte säga för mycket så vill man ju gå igenom omständigheterna mycket mer noggrant.

Efter olyckan samlade man personalen och de fick prata med huvudentreprenören NCC:s krishanterare.

Mannen som arbetade som kranförare är från Jönköpings län.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".