Nu kan gästerna i Kungsbacka festa en timme extra. Foto: Kirsty Wigglesworth/Scanpix.
Kungsbacka

Längre öppettider på krogen

Två av Kungsbackas krogar får på försök hålla öppet en timme längre, till klockan tre på natten. Det har en oenig nämnd för individ- och familjeomsorg beslutat. 

Marianne Hultén är moderat ordförande i Nämnden för individ- och familjeomsorg i Kungsbacka. 

– Vi tror att det är bra att inte alla krogar stänger samtidigt. Det kan bli stökigt när alla gäster lämnar krogarna på en gång. Vi tror att om man lämnar krogarna vid olika tider kan man minska bråket, säger Marianne Hultén.

Det är moderaterna och folkpartiet som nu går med på att låta de båda krogarna Petter Niklas och Esthers i Kungsbacka hålla öppet en timme extra, fram till klockan tre.

Socialdemokraterna, centern och kristdemokraterna röstade emot. 

Visst finns det nackdelar medger moderaten Marianne Hultén, de som stannar till klockan tre hinner ju bli ännu mera berusade när de sedan kommer ut på gator och torg. 

– Det är inte bra, det är nackdelen med detta. Men vi vågar göra försöket och vi ska göra en noggrann utvärdering efter det här året, säger Marianne Hultén.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".