Kungsbacka

Hyllad kock blir kvar på skolan

Elever och personal på Åsa gårdsskola har de senaste dagarna protesterat mot att skolans kock Niclas Larsson inte skulle få stanna kvar och laga mat. Men sent på torsdag kväll fick han besked att han har fått fast jobb på skolan.

Kocken på Åsa Gårdsskola i Åsa får stanna och får till och med fast jobb. 

Det som skulle ha blivit en demonstration mot att kommunen inte ville ge Niclas Larsson fortsatt anställning blev i stället en manifestation av glädje och beröm över hans mat. 

– Han gör det alltid fräscht och fint. Han lägger inte bara upp maten, han gör det fint och annorlunda, säger Ebba Blomén i sjunde klass.

Niclas Larsson har fått mycket beröm för sina insatser. Han gör skollunchen till något utöver vad elever och personal är vana vid. 

Därför blev det protester när Kungsbacka kommun först inte ville förlänga hans provanställning men i går ändrade man sig plötsligt. Nu har Niclas Larsson fått fast jobb. 

– Jag skrev papperna igår. Och det är mycket tack vare mina elever här som har stöttat mig.
– Kommunen omprövade sitt beslut och det känns helt fantastiskt med det stödet jag har fått från elever och föräldrar, säger Niclas Larsson.

Annika Åkerlund på Kungsbacka kommuns serviceförvaltning säger att det var oklarheter kring anställningsbeskedet som gör att Niclas Larsson nu erbjuds fast jobb. Men han har också fått en lista med rutiner som han ska arbeta med. 

– Vi tycker det är naturligt att man följer upp de här så att man kan lösa sin arbetsuppgift. Vi kommer att gå igenom de här punkterna med Niclas.

Vad är det som inte har fungerat?

– Jag kan inte kommentera det, säger Annika Åkerlund.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".