Varbergsbo dömd till fängelse

En man i femtioårsåldern döms till åtta månaders fängelse vid Varbergs tingsrätt för bedrägeri, hot mot tjänsteman och försök till smuggling.
Mannen, som tidigare bodde i falkenbergs kommun döms för att under flera års tid ha tagot emot socialbidrag samtidigt som han fick sjukbidrag och sjukpenning. Det handlar om sammanlagt drygt 180 000 kronor som han fått för mycket och de pengarna blir han nu också skyldig att betala tilbaka till kommunen. Mannen döms också för att ha försökt föra ut kylskåp som innehåller freon från Sverige, något som är förbjudet. Det upptäcktes när han stoppades av tullen i Trelleborg. Slutligen döms han för att ha hotat en läkare vid psykiatriska mottagningen i Falkenberg. Det var när han fick besked på Försäkringskassan om att sjukbidraget inte förlängts som han ska ha sagt att han ska döda henne.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista