Sofiebergsskolan vann kvartsfinalen av Vi i femman.
HALLAND

Sofiebergsskolan laddar för semi

Sofiebergsskolan från Kärleken i Halmstad vann den tredje kvartsfinalen av Vi i femman i Halland. Motståndet stod Okome skola från Falkenbergs kommun för. Slutresultatet blev 13-5 efter en rivstart på snabbfrågorna och koll på planeten Tellus i Stegen. 

Kanske var det något svårare frågor i den tredje kvartsfinalen än i de två föregående. I alla fall blev totalpoängen något lägre. Inget av lagen kunde till exempel att radiostationen som ligger på världsarvslistan finns i Grimeton. Inte heller att vi har tre kärnkraftverk i Sverige eller att spelet där man krockar klot med klubbor och går genom bågar heter krocket.

Men en hel del frågor kunde lagen och flest klarade Emil Elveroth och Livia Kaderland i klass Seglet från Sofibergsskolan. Inför sista frågemomentet Stegen ledde duon med ointagliga 11-5. Nu väntar semifinal torsdag 5 februari.

För Okome tävlade Annie Carlsson och Alex Jarl Broberg. De tog nederlaget med gott humör och lovade att göra ett nytt försök i Revanchen här på webbsidan.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".