Falkenberg

Oviss framtid för gynmottagning

Det blev inget beslut om den gynekologiska mottagningen i Falkenberg på onsdagen. I stället vill Varbergs sjukhusstyrelse först utreda vad det skulle innebära för utbudet av gynekologi för kvinnorna i Falkenberg om mottagningen stängs.

Enligt Falkenbergsbon Mirtha Joelsson är frågan om att ha kvar gynmottagningen i Falkenberg jätteviktig, bland annat eftersom man annars skulle vara tvungen att åka ända till sjukhuset i Varberg eller Halmstad. 

– Vi har ingen bil och det blir en lång väg att åka. Här känner alla varandra och man har en personlig kontakt med sin läkare, säger Mirtha Joelsson.

Den eventuella nedläggningen av gynekologmottagningen i Falkenberg är bara en liten del av de möjliga sparåtgärderna, som man nu ska utreda vidare. 

Förslaget om nedläggningen har mött stark kritik från kommuninvånarna och Christer Samuelsson, som är ordförande i sjukhusstyrelsen, säger att man lyssnat på opinionen.  

– Vi har tagit till oss den. Målet att spara 37-38 miljoner ligger kvar, men vi har lyssnat på kritiken.  

Hur lång tid kommer det ta att utreda det här?
– Vi har inte satt något datum. Men vi tar det så fort vi kan, säger Christer Samuelsson.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".