1 av 2
Tidningschefen Stellan Sturesson. Foto: Henrik Martinell/SR Halland.
2 av 2
LT-prenumeranter. Foto: SR Halland.
Laholm

Varsel på Laholms Tidning

Tio personer varslas på Laholms Tidning. Om alla dessa tjänster skulle försvinna, skulle detta vara ett hårt slag mot en redan pressad tidningsredaktion.

Laholmarna, bland andra LT-prenumeranterna Evy och Sven-Åke Svensson, är måna om sin tidning. 

– Det är hemskt om inte tidningen kommer på morgonen. Då blir ju inte kaffet detsamma. Det är något som fattas, säger Evy Svensson. 

Varslet på Laholms Tidning kommer som ett led i Skånska Dagbladskoncernens besparingsprogram, där sammanlagt 60 personer varslats om uppsägning. Femtio personer varslas i Skåne och tio i Halland. Om alla tio personer på Laholms Tidning varslas, innebär det nästan en halvering av personalstyrkan. 

Hans Bengtsson är sammankallande i journalistklubbens styrelse på tidningen.

Han tror att hela övertaligheten kan lösas genom de erbjudanden om avgångsvederlag som ska presenteras för medarbetarna. 

– Antalet avgångar kommer att styras av ett omställningsprogram som vi har förhandlat fram. Där ingår det dels avgångsvederlag, dels avtalspensioner som bygger på frivillighet. Enligt det omställningsprogrammet så är det ingen som får kicken.

Hur känns det?

– Det är aldrig kul, det var oväntat att det var tio på Laholms Tidning, säger Hans Bengtsson.

Tidningschefen Stellan Sturesson betraktar varslet mer som en formalitet än som en realitet.

– Det finns ingen möjlighet att vi skulle kunna bli av med tio eller ens fem personer och bedriva den verksamhet som bedrivs idag. Så jag utgår ifrån att vi till stora delar får behålla vår personalstyrka i Laholm, säger Stellan Sturesson.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista