Hjortsbergsskolan jublar efter segern i kvartsfinalen av Vi i femman. Foto: Tomas Gustafsson, SR Halland.
HALLAND

Hjortsbergsskolan ohotad i kvarten

Det blev Hjortsbergsskolan från Falkenberg som tog den sista semifinalplatsen i årets Vi i femman. Matchen mot Eketånga Montessoriskola från Halmstad slutade 15-12, men egentligen var det aldrig riktigt jämt någon gång under matchen.

Robert Järvenstrand och Felicia Ljungström i Hjortsbergsskolans lag tog hem fyra av de första fem snabbfrågorna och gjorde 3-0 även på nästa snabbfrågeomgång. Det förtog lite av spänningen och inför sista frågemomentet, Stegen, ledde falkenbergarna med ointagliga sju poäng. Erik Engdahl Höie och Tove Lindgren Jansson i Eketångas lag, förstärkta på slutet med Molly Malmborg, klarade visserligen den svåra fempoängsnivån i Stegen om Uppsala universitet, men det räckte bara till att hyfsa siffrorna.

Till dagens svåraste frågor hörde vad det är som de senaste 16 åren har byggts utanför Båstad och som beräknas ha kostat 10 miljarder när det står färdigt. Ena klassen drog till med en gissning på ”ringmur” som onekligen kittlar fantasin om det hade varit rätt.

Hjortsbergsskolan går nu vidare till semifinal där en annan Halmstadsskola väntar; Sofiebergsskolan.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista