Halmstad

Facket bekymrat över storvarsel

Fackförbundet IF metall är bekymrade för de anställda på Albany International i Halmstad. På torsdagen kom beskedet om att 90 anställda ska varslas från företaget.

– Det är väldigt tråkigt. Man har hört många medlemmar snackar om att de får lämna sina hus. Det är tråkigt för alla våra medlemmar men troligen oundvikligt, säger Stefan Eriksson, ordförande för IF Metall på Albany.  

Det är efter finanskrisen som efterfrågan sjunkit. Redan förra året såg företaget en minskad efterfrågan och nu minskar orderingången med ytterligare 20-25 procent, vilket resulterar i att 90 anställda får gå.

Albany international har över 540 anställa och tillverkar beklädnad till pappersmaskiner.

Stefan Eriksson tror att de som får gå kan få en svår framtid.

– Man förlorar sin inkomst. Det är givetvis ett stort avbräck i ens liv. Det är svårt med framtiden, svårt att planera sin framtid.

Är du orolig för fler varsel?

– Det kan man väl anta att det finns en viss möjlighet att det blir. Det är inte omöjligt i dessa tider, säger Stefan Eriksson, IF Metalls ordförande på Albany international.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista