fotboll

Ny ordförande vald i Halmstad BK

På årsmötet på torsdagskvällen valdes en ny ordförande i Halmstad BK. HBK har saknat en ordinarie ordförande sedan Arne Ekstrand avgick på egen begäran i somras. Den nye ordföranden heter Ingemar Broström och tar över en klubb med bra ekonomi.

– Det kändes mycket bra. Det kändes som ett bra gehör från medlemmar. Jag är väldigt stolt, säger Ingemar Broström.

Varför tackade du ja?

– Det är ett väldigt intressant uppdrag, står för mycket utmaningar framåt. Det är hedersamt också och spännande. Jag gillar spännande utmaningar.

Den nye ordförande är 56 år gammalt med ett förflutet som vd. Det är en ekonomisk välmående allsvensk klubb han ska styra. Spelarförsäljningar har lett till en vinst på drygt 17 miljoner kronor. Föreningen har eget kapital på över 35 miljoner kronor.

Vad ser du som dina främsta kommande uppgifter?

– Att säkerställa en god ekonomi under flera år, skapa en bra motivation i föreningen, att vara med och påverka en ny arena och naturligtvis att förutsättningar för att vinna allsvenskan.

Känns det sistnämnda realistiskt?

– Ja, annars skulle jag inte säga det, säger Ingemar Broström, ny ordförande i HBK.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista