Halmstad

Annorlunda trafikförslag engagerar

Ett ovanligt omfattande medborgarförslag har nått kommunstyrelsens kansli i Halmstad. Det är pensionären Egon Larsson som har gett sin syn på Halmstads infrastruktur de närmaste 10-15 åren.

Egon Larsson har ägnat 100-tals timmar till att räkna på nya tvärleder och andra lösningar för att trafiken ska flyta på i framtiden.

– Jag ville försöka påverka och är själv egoist så detta är ett område där jag själv påverkas. Det är alltså trafik. Jag har själv bil och körkort och gott om tid att köra runt i Halmstad. Jag tycker det är en fördel om man kan ta sig fram så billigt och bra som möjligt, säger Egon Larsson.

Egon Larsson tycker att det går på tok för mycket trafik genom centrum i Halmstad.
Något som han tycker att man kan lösa genom att förflytta trafiken österut, och genom att använda befintliga vägar och bygga nya delar tror han på en tvärled från Karlsrovägen vid flygplatsen och norrut. Han visar på en karta:

– Den vägen finns och den vägen finns men bygger man den sträckningen – då vinner man att man kan länka av trafik norrifrån på Nissastigen eller söderifrån till sjukhuset. Då kör man så till sjukhuset.

I ett tre sidor långt brev har Egon lämnat sina synpunkter till kommunen. Han gör det inte för att han är missnöjd med hur de här frågorna sköts, utan mer för att han har ett intresse och gillar möjligheten att kunna påverka.

Men det är inte bara Halmstad kommun som Egon Larsson har tagit kontakt med. Han har också pratat om vissa sträckningar där Region Halland är inblandade.

Lars-Erik Lorentzson är projektledare för den regionala utvecklingen på Halland. När Egon Larsson kontaktade honom bestämde de möte för att prata om idéerna:

– Det är väl bara spännande att en medborgare och enskild personer har intresset att lägga ner tid. Det kan man inte ha annat än en väldigt positiv uppfattning om, säger Lars-Erik Lorentzon på Region Halland.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista