Halmstad

Tennisbanor ska fräschas upp

I Halmstad finns närmare 200 tennisbanor, fotbollsplaner och andra fria så kallade aktivitetsytor, som kommunen står för. Många anlades redan på 60-talet och behöver nu renoveras och förnyas.

Tekniska kontoret föreslår därför att de här ytorna fräschas upp under de kommande sju åren. Men frågan är om de används så mycket i dag? Eva-Lena Torudd är stadsträdgårdsmästare.

– Det kan alltid diskuteras, men de är ganska frekventerade, däremot finns det ganska mycket synpunkter på hur anläggningarna ser ut idag och önskemål på hur de ska utvecklas och förnyas, säger Eva-Lena Torudd.

Massor med tennisbanor men väldigt sällan spelare, är det så?

– Tennisbanorna är den typen av aktivitetsyta som har fått en annan form. Man använder dem till inlines och innebandy ute och lite andra alternativa aktiviteter.

Vad kan ni göra för att förnya?

– Man kan göra multiarenor av tennisbanorna, man kan göra hockeyplaner och man kan komplettera med ett antal nya anläggningar som efterfrågas av allmänheten.

Tanken med fria aktivitetsytor är att de alltid finns tillgängliga utan lås och bom när skejtare, tennisspelare eller vad det nu är vill använda dem. Och det handlar inte bara om fysisk aktivitet, ytorna fungerar också som sociala mötesplatser.

Tekniska kontoret räknar med att det kostar 24 miljoner att rusta upp dom 182 ytorna under de närmaste sju åren.

Det är ganska mycket pengar?

– Det beror på vad man ställer det i relation till. Det är en prioriteringsfråga, vi har föreslagit att man kan rusta upp samtliga aktivitetsytor. I paketet ingår också ett antal nya anläggningar, bland annat en skateboardpark, ett utegym, bmx-banor och så vidare, säger Eva-Lena Torudd.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista