Jan Andersson (C):

Stöder den nya energipolitiken

Centerpartisten och riksdagsmannen Jan Andersson från Hylte, tycker inte att han har svikit sina väljare när han står bakom den nya energipolitiken.

Uppgörelsen innebär att nya kärnkraftverk får byggas på platser där det finns såna idag, när de nuvarande har tjänat ut. Uppgörelsen innebär också en storsatsning på vindkraft.

Centerpartisten och riksdagsmannen Jan Andersson från Hylte, tycker inte att han har svikit sina väljare när han står bakom den nya energipolitiken. 

– Det tycker jag inte, med det vi får i utbyggnad utav det förnybara så tror jag att mina väljare kommer att se att det här är en bra överenskommelse.

– Vi kommer de närmsta åren ha en kraftig utbyggnad av förnybar energi i Sverige. Det är precis det som vi i partiet har jobbat för länge.

Men du har varit känd som kärnkraftsmotståndare tidigare, kan man kalla dig kärnkraftsvänlig nu?

– Nej det tycker jag inte, det är fortfarande så att vi centerpartister inte kommer att se kärnkraften som den bästa lösningen, definitivt inte. Vi ser att det är det förnybara som har framtiden för sig.

– Vi har letat sätt i trettio år, för att få en utbyggnad av förnybar energi och nu har vi en överenskommelse som kommer att göra att får fossilfri fordonsflotta, en rejäl uppgradering jag ser det inte som ett svek snarare en framgång.

– Den här uppgörelsen innebär att kärnkraften inte ska ha några subventioner från skattemedel, man kommer också få ta ett ökat ansvar för sina risker och vi kommer utreda möjligheten till ett fullt skadeansvar vid olycka.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista