Tom Barkström.
Hylte

Kommentar om matsäck upprör

”Sluta med chips, cigaretter och godis, så får ni råd med mat.” Den kommentaren har kristdemokraten Tom Barkström, kommunstyrelseledamot i Hylte kommun skrivit till en upprörd förälder på ett internetforum.

Flera föräldrar tycker det blir dyrt att skicka med matsäck en gång i veckan till Elias Fries skola, och Barkström svarade då med denna och andra kommentarer.

– Medvetet har jag valt att vara provokativ. Jag tycker att man ska ställa det på sin spets. Får man orimliga påståenden och frågor tycker jag att man ska säga det, säger Barkström om sina kommentarer.

Den skola som det talas om i forumet är Elias Fries skola i Hyltebruk. Där säger rektor Gunnar Lindqvist att det är frivilligt att ta med frukt till fruktstunden, och frivilligt att ta med fika till utedagen som skolan har en gång i veckan. 

Många föräldrar har reagerat starkt på Tom Barkströms påståenden att han inte har någon aning om hur låginkomsttagare har det.

– Det är möjligt att jag inte har men jag försöker sätta mig in i hur folk har det. Och jag tror att jag har en viss insikt om hur det är.

”Jag tycker att det var lite klumpigt”
”Man kunde ha sagt det på ett bättre sätt”
”Jag förstår att folk är upprörda”
Var några kommentarer från personer i Hyltebruk.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista