Rusning efter fasta elavtal i Halland

Just nu väljer många hallänningar att teckna fasta elavtal, för att slippa undan en eventuell ökning av de rörliga elpriserna.
Bland Falkenberg Energis kunder är den tendensen mycket tydlig. Antalet kunder som tecknar fasta avtal ör just nu tio gånger så stort jämfört med samma tidpunkt förra året, berättar bolagets VD Jan-Åke Jacobson. Även i Laholm, där SHK Energi har sina kunder, är det många som vill teckna fasta avtal. Monica Gunnarsson, som jobbar på SHK Energis kundtjänst, säger att telefonerna har gått varma de senaste veckorna. "Vi har skrivit flera hundra avtal sista veckorna, vi hinner knappt med något annat", säger hon. Liknande tendenser märks hos Varbergsortens Elkraft, som finns i trakterna kring Veddige, och hos Energiverken i Halmstad. Konsumentverket har, som Radio Halland berättade om i förra veckan, gått ut med en rekommandation där man säger att det är hög tid att välja elbolag nu under sommaren när priserna är lägre än under vintern.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".