Kungsbacka

Utsikten förstörs av högt sjukhus

En person som bor granne med Kungsbacka närsjukhus får tåla att utsikten förstörs av tillbyggnaden av sjukhuset som blir två meter högre än vad detaljplanen egentligen medger. Men myndigheterna är inte överens om vad som är tillåtet.

– Utsikten som vi hade tidigare från köksbordet är helt förmörkad på grund av den fläktlåda som placerats överst på taket, säger Anders Berg.

Familjen har tidigare klagat till länsstyrelsen och fått rätt där. Länsstyrelsen har nämligen rivit upp det bygglov som tidigare har beviljats. Men länsrätten tycker annorlunda och anser det var i sin ordning att landstinget fick bygglov trots att man placerar en ventilationsanordning på taket så att hela bygget blir två meter högre.

Enligt byggnadsnämndens ordförande Lars Stranne så kunde byggnadsnämnden ha krävt att lådan på taket flyttades någon meter åt sidan, men aldrig förbjuda den helt.

– Vi har räknat efter Boverkets rekommendationer, säger han.

Anders Berg tänker överklaga till nästa instans. Men även om han skulle få rätt så lär fläktanläggningen bli kvar. Möjligen kan landstinget i så fall få betala en straffavgif

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".