Agneta Börjesson.

Ovårdad klädsel i Miljöpartiet

Miljöpartisterna uppmanas att skärpa till sig vad det gäller sin klädsel, samt att hyfsa sitt språkbruk. Men att det skulle vara frågan om ett påbud från Miljöpartiets kansli förnekar partisekreteraren Agneta Börjesson från Kungsbacka.

– Det har funnits en diskussion, tror jag, efter varje kongress som Miljöpartiet har haft, där man i princip ser prydliga människor och en eller två personer som har lite längre skägg och så kanske det dyker upp någon som är barfota en stund och helt plötsligt är det allt som de där vanliga prydliga miljöpartisterna ser på tv.

– Det har funnits en stor oro över det, jag har istället försökt att kika på vilka de vanliga miljöpartisterna är. Då ser man att det är unga, högutbildade kvinnor som ofta bor i storstan och läser modetidningar. Då är det ganska långt ifrån den här bilden att de flesta miljöpartister vill tillbaka till grottstadiet eller vandra omkring i träskor.

Vad har du för tankar om att hyfsa språkbruket?

– Den diskussionen har jag aldrig hört, däremot har vi haft en diskussion nu i samband med att vi träffar väldigt mycket socialdemokrater och vänsterpartister, så att vi inte missförstår varandra. Då kan ett ord som sosse, missförstås och tolkas negativt.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".