Halmstad

Orättvis hyra i Sannarpshallen

Halmstad Hockey är missnöjd med att alla föreningar som håller till i Sannarpshallen inte betalar likvärdig hyra.

Från och med 2008 fick Halmstad Hockey en höjd lokalhyra och än så länge är det den enda föreningen i Sannarpshallen som har fått det.  

– Halmstad Hockey, som förening började betala hyra för omklädningsrum och kansli den 1 januari 2008 och nu har det kommit till vår kännedom att vi är den enda föreningen som har erlagt den avgiften.

– Det är ju inte rättvist. Vi kontaktade tekniska kontoret för att vi vill slippa den avgiften tills alla betalar likvärdig hyra, säger Mats Lindblom, ordförande i Halmstad Hockey.

Och vad svarade de?

– Att de på grund av tidsbrist är tvungna att börja med de största föreningarna och sedan gå ner till de mindre. Då menar vi att ett och ett halvt år ska det inte behöva ta och rent principiellt ska storleken på föreningen inte vara ett urvalskriterium.

– Våra medlemmar och föräldrar är likvärdiga oavsett om de är medlemmar i en stor eller liten förening och då ska de bli behandlade lika av kommunen.

Vad hoppas ni få för svar från kommunen?

– Låt oss säga att de kommer fram till att alla ska betala hyra från och med 1 januari, 2009, då ska vi isåfall ha tillbaka eftersom vi har erlagt hyra för 2008.  

– Att vi har större lokaler och ska betala mer hyra har jag inga synpunkter på, men vi ska betala från samma dag.  

Torsten Rosenqvist som är chef på Halmstads tekniska kontor säger att man efter beslut i tekniska nämnden håller på att se över alla föreningshyror så att de ska bli likställda utifrån hur stora utrymmen man använder. Man har ännu inte hunnit med att gå igenom alla föreningar.

Han säger också att det är olyckligt att det blivit så här, men att från och med i år så ska alla föreningar betala den nya höjda hyran. De närmaste dagarna ska Halmstad Hockey ha ett möte med kommunen.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".