HBK:s tränare Janne Andersson. Foto: Björn Lindgren.

HBK tränar fotboll i Spanien

På onsdagen åker Halmstad BK på träningsläger i Spanien för att komma i bästa form till allsvenskan. Det är ett efterlängtat läger i värmen, säger tränare Janne Andersson.

– Vi har tränat riktigt tungt den här perioden och det har varit jättebra. Vintern har varit snäll mot oss och vi har hunnit med mycket. Senaste veckan har vi haft en del småskador och förkylningar. Det känns lite som att vi är nere i botten och vänder nu. Vi ska börja jobba med detaljer i spelet.

– Vi kommer att vara iväg på två läger då man jobbar mer på detaljer, när vi kommer hem i mars har vi fyra matcher på en ganska kort period innan den allsvenska premieren och då ska vi vässa till. Till den 5 april ska vi vara helt förberedda. Det känns som att vi är väldigt långt framme.

Träningslägret i Spanien, cirka sju mil norr om Barcelona pågår i elva dagar. En möjlighet att jobba igenom saker på ett bra sätt, säger Janne Andersson.

– Man äter fotboll, man sover fotboll, man pratar fotboll och man tänker fotboll i princip hela dygnet.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".