Varberg

Schemasystem ifrågasätts

Time Care används för mycket av personalen på Sjukhuset i Varberg. Det säger Christer Samuelsson ordförande i sjukhusstyrelsen. Det apropå personalens kritik mot att det finns förslag på att slopa det nuvarande systemet för schemaläggning.

Det är inte säkert att just Time Care tas bort, men 38 till 40 miljoner måste sparas in säger Christer Samuelsson ordförande i styrelsen på Sjukhuset i Varberg. Idag fungerar inte systemet bra enligt Christer Samuelsson. 

– Det finns en utnyttjandegrad i Time Care. Det gäller att vi har en bemanning när hallänningen söker vård mest under dagen. Då ska vi inte behöva ha extrapersonal. Det är inte fel på Time Care utan hur man använder det, säger Christer Samuelsson. 

Kan man göra så att det funkar bättre? 

– Ja, det är det vi vill titta på. 

Har ni lyssnat på protesterna? 

– Vi lyssnar alltid och det sker en dialog mellan personal och avdelningscheferna. Time Care går ut på frihet under ansvar men alla kan ju inte utnyttja endast fördelarna. Det måste vara en bemanning alla tider när processen kräver det. Vi måste bli bättre, säger Christer Samuelsson, ordförande i styrelsen för Sjukhuset i Varberg.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".