Samordnare lämnar demokratiprojekt

Arbetet med ungdomsdemokrati i Laholms kommun har blivit en eldsjäl fattigare. Ulf Martinson, samordnare för fritidsledarna i kommunen och tidigare projektledare för demokratiprojektet "Ungdomars villkor", tar tjänstledigt från sin post. Ulf Martinsson tycker att demokratiarbetet har kommit av sig och säger att det är en av orsakerna till beslutet att lämna Laholm.
Han vill inte rikta någon kritik mot kommunledningen, han tycker att det politiska stödet för ungdomsdemokratiarbetet är mycket stort. Men i den stora omorganisation som har genomförts i Laholms kommun har frågan fått stå lite åt sidan, säger han. De många frågorna kring ungdomarna i kommunen måste samordnas på ett mer radikalt sätt för att man ska få fart på arbetet, tycker han. Bland annat borde man anställa en ren ungdomssamordnare som kan arbeta fram en ungdomspolitisk plan för Laholm. Ulf Martinson tar nu tjänstledigt i ett halvår, för att i stället arbeta i Båstads kommun som fältassistent på socialförvaltningen.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".