Halland

Hård konkurrens om sommarjobben

Det blir hård konkurrens om sommarjobben i Halland i år. Vissa företag som haft annonser ute är överhopade av ansökningar.

Företag Retlog som har hand om Biltemas lager i Halmstad har  fått ovanligt många svar på annonserna.

– Det har varit så många sökande att vi dragit tillbaka annonserna, säger logistikchefen Kent Frennesson  som är förvånad över responsen.

– Vi har 300 sökande till 50 platser och det är många fler än vad vi förväntade oss.

Norr om Varberg ligger restaurang Solbacken som Caroline Malmberg driver. I fredags satte hon in en annons på platsbanken för att få tag på fyra sommarjobbare. Och intresset för de platserna visade sig direkt.

– Jag fick 100 svar på några dagar.

Även nöjesparken Fun City i Varberg har fått en diger skörd av ansökningar till sina drygt 60 lediga sommarjobb. I dagsläget ligger 600-700 ansökningar på Pierre Andreassons bord.

– De som söker är oftast mellan 21 och 25 år. Jag ser ökning jämfört med förra från personer som är äldre än 55 år.

– Inför den här sommaren är det fler som har  högre utbildningar som söker sommarjobb. Allt från ingenjörer till ungdomar i 15-års åldern som har gått ut nian, säger Pierre Andreasson.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".