HALLAND

Studenter ger företag idéer

Genom projektet Mission 24 ska studenter och företag hitta varandra. Det genom att studenter ska hjälpa företag komma på lösningar på olika problem på ett dygn. På onsdagen var det dags för studenter i Halmstad att komma på en kreativ lösning för bland annat Halmstad Energi och Miljö, HEM.

– Uppdraget gick ut på att vi skulle hitta en lösning eller samla information om liknande lösningar om att återvinna gamla matvaror. Både förpackningar och maten, säger Mirza Cenanovic på Högskolan i Halmstad.

De hade 24 timmar på sig för att komma med en lösning till HEM. Mirza Cenanovic, Christian Olofsson och de andra i gruppen på fem personer, arbetade intensivt under ett dygn för att sedan presentera vad de kommit fram till.

Dels redovisade gruppen olika lösningar som redan finns för att separera organiska produkter från glas. Dels gav de HEM ett förslag på en egen lösning.

Har ni kunnat bidra med något till HEM?

– Själva uppgiften bestod primärt att samla in information som andra uppgift gjorde vi en lösning, och det tycker jag att vi gjort, säger Christian Olofsson också på Högskolan i Halmstad.

Det ansåg också Selim Kalkan, projektingenjör på HEM, som var med och såg gruppens arbete.

– Förslaget är bra, det är lite i de banor jag själv tänkt. Jag kommer att gå vidare med materialet och presentera detta för ledningen borta hos mig på avfall och återvinning på Halmstad Energi och Miljö, säger han.

Det är mission 24, finansierat av bland andra Region Halland som håller i projektet. Om en månad kommer de också till Campus Varberg. Enligt projektledaren Hanna Lindström är tanken att både studenter och företag ska vinna på det här.

– Syftet är att stärka kontaktskapandet mellan studenter och företag, samtidigt som företagen får in nya idéer och inspiration till sin verksamhet. Så vi vill se det som en win-win-situation för båda, säger hon.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".