Yngre man bosatt i Halland misstänkt för rånmord

Tre män i åldern 22-25 år misstänks nu för rånmordet på den 55-årig lantbrukaren Yngve Christensson från Sjöboda i Traryd för en vecka sen. Bland dem en man bosatt i Halland.
Efter många förhör med boende i trakten och efter den tekniska undersökningen riktades polisens spaning in mot de tre nu anhållna männen. - Vi satte en lägenhet i Alvesta under bevakning, där de tre männens vistades. När de sen kom ut i fredags grep vi dom med ett stort polispådrag, säger länskriminalens Börje Ekelius till P4 Radio Kronoberg. De tre männen har alla sitt ursprung i Kosovo i forna Jugoslavien. En av dem är svensk medborgare, de andra två asylsökande. Den av de tre som är svensk medborgare är bosatt i Halland och han har tidigare dömts för rån vid två tillfällen. De tre misstänktas inställning vill Börje Ekelius inte säga nåt om ännu eftersom en hel del utredningsarbete återstår.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".