KUNGSBACKA

Anhörigvårdare vill demonstrera

Anhörigvårdare i Kungsbacka har tröttnat på att inte få kontakt med sina politiker. De pratar nu om att demonstrera mot försämrade förmåner och bristande inflytande.

– Flera medlemmar höjde rösten och sa att nu måste vi göra något så att de förstår att vi är irriterade över den beslutsordningen som har varit. Det talas om demonstration, berättar Bertil Bergquist anhörigföreningens vice ordförande om vad som sades på årsmötet härom dagen.

Vad skulle det vara för slags demonstration?

– Ja, det är ju funktionshindrade personer det rör sig om, de är ju rullstolsburna. Kommer det en åtta – tio rullstolsburna personer som ska ta plats i en allmän lokal så märks det naturligtvis genast. Det hindrar ju andra att komma fram, men sådant är ju livet också. De som är rullstolsburna måste också komma fram här i livet, säger Bertil Bergquist.

Anhörigvårdarna i Kungsbacka står fast vid kravet på att få ett öppet möte med politikerna, en hearing, för att diskutera halveringen av det kontanta anhörigstödet, bristerna i färdtjänsten och andra problem som de upplever.

De nöjer sig inte med beskedet att de får komma på det öppna sammanträde som nämnden för äldreomsorg har nu i mars.

I värsta fall så tröttnar ett antal anhöriga, och det kan bli dyrt för kommunen.

– Det är flera anhörigvårdare som har sagt att de har tappat suget. Vi orkar inte att bli överkörda av kommunen mer som inte tar hänsyn trots att vi utför det som skulle kosta kommunen mycket mer att göra, säger Bertil Bergquist.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".