"Kriminalvårdsverkets sparförslag vansinnigt"

Lennart Eriksson säkerhetsansvarig på fängelset i Halmstad beskriver Kriminalvårdsverkets förslag om dubbelbeläggning på fängelserna som vansinniga.
Som P4 Radio Halland tidigare berättat måste Kriminalvårdsverket spara över en halv miljard kronor och bland annat föreslås det att man ska ha två fångar i varje cell och låsa in dom tidigare på kvällen. Något som Lennart Eriksson tror kommer att skapa stora problem ute på kriminalvårdsanstalterna. Kritiken från Lennart Eriksson är inte nådig. Han säger att de som kommit med sparförslagen om dubbelbeläggning och tidigare inlåsning inte kan ha varit ute på anstalterna och sett vad det kan få för följder. Vinsten är dessutom kortsiktigt, enligt honom. Återfallen kommer bli fler med ökade kostnader. Lennart Eriksson får medhåll från Benny som suttit på anstalten i Halmstad i ungefår ett år för narkotikabrott. Han delar idag cell med en annan intern. Något som han tycker är jobbigt trots att han känner personen sen tidigare och kommer väl överens med. Att detta skulle vara sättet att bo i framtiden är befängt enligt honom.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".