1 av 3
Anna Karlborg arbetar som konstnär och var en av dem som stod i kö till rekryterarna. Foto: Henrik Martinell/SR Halland.
2 av 3
Anna Käll
3 av 3
Foto: Henrik Martinell/SR Halland.
Halmstad

Rekryteringsträff lockade många

Intresset för dagens rekryteringsträff på Arbetsförmedlingen i Halmstad, var rekordstort. Över hundra arbetssökande intervjuades på en och samma dag av rekryterare från campingplatsen First Camp Tylösand.

Anna Karlborg arbetar som konstnär och var en av dem som stod i kö till rekryterarna. 

Varför kom du hit idag? 

– Jag kan inte överleva ekonomiskt på det jag gör därför behöver jag ett extrajobb, jag tänkte kolla efter deltidsanställning, säger Anna Karlborg. 

Man ska tillsätta runt tjugo tjänster, bland annat lokalvårdare, receptionister och butikspersonal. Anna Käll är platschef på First Camp Tylösand och leder själva rekryteringen.

– Vi trodde inte att det skulle komma såhär många. Vi hade trott att det skulle komma 35 stycken och vi behöver 20 tjänster, säger Anna Käll. 

Eftersom arbetsintervjuerna var väldigt korta, högst fem minuter, så kallas rekryteringsformen skämtsamt för speeddating. 

Sofia Gustavsson, student vid Högskolan i Halmstad gick på en intervju till jobbet som receptionist, och hon gillar den snabba rekryteringsformen.

– Det var intressant, man är van vid att få kanske en halvtimme på sig på att besvara alla möjliga svåra frågor, därför kändes det lite lättare. 

Hur tror du att det kommer gå?

– Hon lät väldigt positivt men jag vågar inte säga för mycket, säger Sofia Gustavsson.  

Arbetsförmedlingen säger att tidigare rekryteringsträffar har gett bra resultat och många får jobb. 

På torsdagen anordnades en rekryteringsträff även på Arbetsförmedlingen i Varberg.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".