Varberg

Arbetsscheman ska synas hårdare

Personalen på Sjukhuset i Varberg kommer också framledes att själv kunna styra över sitt arbetsschema. Men reglerna kommer bli betydligt stramare.

Det säger sjukhuschefen Kristina Wallentin till Radio Halland idag. Personalen på Sjukhuset i Varberg har tidigare protesterat mot att deras möjlighet till att själva påverka sina scheman i systemet TimeCare skulle tas bort som en del av de besparingar som Sjukhuset ska göra.

– Genom att istället införa stramare regler gällande den individuella schemaläggningen tror jag att vi fortfarande kommer nå besparingsmålet på 4 miljoner kronor som vi haft sedan vi började se över schemafrågorna, säger sjukhuschefen Kristina Wallentin.

Sjukhusledningen kommer nu gå vidare med förhandlingar med fackförbunden när det gäller de nya hårdare reglerna. Beslut väntas tidigast i nästa vecka.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".