Halland

Vill värna de svaga

När Ulrika Landergren tar över Folkpartiets kommunalrådsstol i Kungsbacka till hösten vill hon framför allt värna om de svaga. Hennes företrädare Kenneth Nilsson slutar av åldersskäl.

Hon vill satsa på svaga grupper inklusive Kvinnojouren, ta emot fler flyktingar, i någon mån satsa sig ur den ekonomiska krisen och även våga bygga mer i stadskärnan.

– Det ena är att jag tycker att Kungsbacka ska växa, hela stadskärnan. Att man vågar bygga mer i centrala Kungsbacka så att det blir en modern stad. Jag vill också gärna att vi ökar vårt flyktingmottagande och tar vårt ansvar. Och att det är jätteviktigt att vi värnar om de allra svagaste när vi går in i en ekonomisk kris, säger Ulrika Landergren.

Hur menar du konkret med det?

– När vi nu ska göra prioriteringar gäller det att våga se till dem som är allra svagast. Där kan jag känna att det inte är så många som står på de psykiskt sjukas sida eller kvinnor som är misshandlade.

I Kungsbacka har Kvinnojouren länge haft problem att få ihop det ekonomiskt och de har haft svårt att få kommunalt stöd. Ulrika Landergren menar att hon är beredd att verka för att Kvinnojouren ska få det bättre.

– Jag tycker att det är lite anmärkningsvärt att man inte har gjort en bättre prioritering från individ- och familjeomsorg. Det är inte rimligt att de ska få gå från sitt hyreskontrakt när det är så många ideella insatser som görs.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista