Kungsbacka

Unga killar döms för en rad brott

Fem killar, 17 och 18 år gamla döms för flera olika brott i Kungsbacka. Det rör sig om misshandel, hot, försök till utpressning och rån.

En del är inblandade i flera brott, andra i bara något enstaka. Brottsraden börjar med en misshandel så länge sen som julen 2006 när killarna var mycket unga. De senaste brotten inträffade i höstas.

De döms varierande efter brott och bakgrund till ungdomsvård, skyddstillsyn och dagsböter. En av killarna har fått en yngre tjej att snatta genom hot.

En 18-åring döms för rån och försök till utpressning. Han får det strängaste straffet av killarna och döms till en månads fängelse.

Han har tvingat av ett par personer dyra mobiltelefoner genom hot och sen sagt att de skulle betala några tusen kronor till honom dagen efter för att få telefonerna tillbaka. En annan av killarna som var misstänkt för rånet friades från de misstankarna.

En sjätte kille friades helt från det han misstänktes för.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".