Kungsbacka

Chans till några fler sommarjobb

Det  finns en chans att det kan bli åtminstone några fler feriejobb till skolungdomar än det fåtal jobb som hittills är klara i Kungsbacka. Men den borgeliga kommunledningen vill inte skjuta till mer pengar från den centrala kassan.

De borgerliga i kommunstyrelsen slog på tisdagen fast att de för sin del inte har råd att skjuta till mer pengar till fler kommunala feriejobb i Kungsbacka.

– Vi kommer att ha en mycket ansträngd ekonomi under 2009. Skatteprognosen pekar på att vi får ett stort underskott det här året, säger Per Ödman (M).

Inför sommaren är det klart med 40 jobb. Förra året fanns det ett 100-tal. Däremot så försöker gymnasieskolans politiker nu skaka fram pengar till några fler sommarjobb.

– Den signal som vi fått från gymnasie- och vuxenutbildningen är att man försöker hitta pengar i budgeten för att utöka antalet jobb.

– Man måste komma ihåg att de kommunala feriejobben bara är en liten andel av det totala antalet sommarjobb för ungdomar i kommunen, säger Per Ödman.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".