Halland

10 kilo heroin gav 10 års fängelse

En man från Varberg och en man från Halmstad får tio års fängelse vardera i ett stort narkotikamål vid tingsrätten i Halmstad.

Det blev tio års fängelse för två av tre som stått åtalade misstänkta för ha smugglat närmare tio kilo heroin till Sverige.

En man är från Varberg, den andra från Halmstad. Och enligt tingsrätten är båda skyldiga till grovt narkotikabrott, den ene dessutom till grov narkotikasmuggling.

Det var i september förra året som de tre männen, mellan 37 och 47 år gamla, greps vid Eurostop utanför Halmstad när de lastade över nära tio kilo heroin från en utländsk lastbil till en personbil. Det är oklart varifrån heroinet kommer men det har gått via Danmark till Helsingborg och sedan till Halmstad.  

Det var under augusti som polisen började spana och telefonavlyssna en av männen eftersom man då misstänkte att han var inblandad i narkotikaaffärer.  

Heroinpartiet utgör ett av de största beslagen i Sverige förra året och är värt omkring 30 miljoner kronor. 

En av de män som nu dömts till tio års fängelse är utländsk medborgare och i straffet ingår även utvisning och förbud på livstid mot att återvända till Sverige.  

Den tredje mannen, chauffören, som också tidigare misstänkts vara delaktig i affären frikänns av tingsrätten. 

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".