Halmstad

Sopkonflikt på väg mot lösning

Idag inleddes diskussionerna mellan Miljö- och hälsoskyddskontoret och Halmstads kommunala miljö- och energibolag HEM för att lösa konflikten om sophämtingen på Penngränd i Halmstad.

För drygt en månads sedan uppstod en konflikt mellan de boende på Penngränd och HEM. Det efter att HEM skickat ut ett brev om att de på grund av säkerhetsskäl inte längre ville köra in och hämta soptunnorna vid husen.

– Här bor så många äldre personer och det finns de som har rullator. Ska de dra rullatorn och sopkärlet och ställa det ute på gatan, det går ju inte. Gatan är mätt och den är fyra och åttio, säger Per Rundkvist som bor vid Penngränd.

På onsdagen kom Miljö- och hälsoskyddskontoret med förslag på lösningar till HEM, så att konflikten kan få ett slut. Nu ska HEM bestämma hur man väljer att lösa det hela.

– Det finns alltid lösningar. Man kan ändra regler, man kan begära undantag och man kan göra en hel del olika saker. Men man ska diskutera det och man ska vara överens. Och det är vi inte än, säger Arne Hansson på Miljö- och hälsoskyddskontoret.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".