Halmstad

Amerikansk fotboll åsidosatt

Halmstadlaget Eagles i amerikansk fotboll känner sig sviket av kommunen. Planen på Sannarp blev inte som vad kommunen lovat.

När Halmstad Arena började byggas försvann Eagles hemmaplan. Som ersättning anlades en ny konstgräsplan som skulle bli Eagles nya tränings- och matchplan.

– Det var sagt att det skulle bli vår egen plan men så har det inte blivit, säger ordföranden Ingalill Sjöö Engberg och känner att kommunen inte håller vad den lovade.

– Vi blev lovade el och vatten och att planen skulle få tydlig markering för vår sport men inget av detta är klart.

Förutom de problem som Ingalill Sjöö Engberg nämner ville Halmstad Eagles starta träningen på planen i början mars. Men klubben får inte tillträde  förrän tidigast 7 april. Ytterligare ett problem med konstgräsplanen är att den är kortare än utlovat. Om Eagles nu skulle gå upp en division har man ingen godkänd matchplan. Så nu vill man från Halmstad Eagles sida inleda samtal med kommunen.

– Vi vill prata och samarbeta med kommunens ansvariga för att lösa problemen, säger Ingalill Sjöberg Engberg.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".