Halmstad

Sjöräddare efterlyses

Sjöräddningssällskapet i Halmstad behöver fler besättningsmedlemmar som kan ställa upp på kort varsel under dygnets alla timmar.

På söndagen hålls öppet hus i Grötvik som är  hemmahamnen för sjöräddningen. Tanken är att intresserade ska få möjllighet att informera sig och bekanta sig med räddningsbåtarna.

– Folk flyttar på sig hela tiden och får nya jobb, säger Stefan Waltersson är uppsyningsman och högste ansvarig för sjöräddningen i Halmstad.

– När vi haft öppet hus tidigare har det gått ganska bra att rekrytera nya sjöräddare. Det svåraste är att hitta rätt folk med rätt förutsättningar som kan delta i jourverksamheten. Vi behövs ju 24 timmar om dygnet varje vecka.

Sjöräddningssällskapet är en frivilligorganisation som är över  100 år gammal. Den lever på ideellt arbete och på gåvor och donationer för att klara verksamheten. Längs Sveriges kuster och i de stora insjöarna finns över 60 räddningssstationer och Grötvik är alltså en av dem. Här finns räddningskryssaren P O Hansson och räddningsskotern Owe Persson, vilka kräver sina besättningar.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista