Kronfågel har beslutat att återkalla vissa partier av kyckling som misstänks kunna innehålla glasbitar. Foto: Erik Karlsson/Scanpix.

Glasbitar kan skada branschen

På onsdagen hittades glasbitar i kycklinglår köpta i Tvååker. Kycklingen kom från Kronfågel. Polisen tror att Kronfågel har utsatts för sabotage men glas har även hittats i kyckling från en lokal uppfödare i Blekinge och historien kan skada hela branschen.

Glasbitar har under de senaste dagarna hittats i fryst kyckling från tre olika slakterier i Sverige och hos flera olika konsumenter, bland annat hos ett par i Tvååker.

Polisen tror nu att Kronfågel har utsatts för sabotage men glas har hittats även i kyckling från en lokal uppfödare i Blekinge och historien kan skada hela branschen, det säger Lars Göran Karlsson, vd för Knäreds Kyckling.

– Folk kanske blir lite försiktiga när det händer sådana här saker händer och när det uppmärksammas i medierna. Men det här hände för ett par månader sedan eftersom det är en fryst produkt, säger Lars Göran Karlsson. 

Har du fått reaktioner från konsumenterna.

– Ja, fast bara positiva eftersom det inte har drabbat vårt företag. Vår produktion ökade försäljningsmässigt.

Skulle ni kunna bli utsatta för sabotage?

– Sabotage kan man aldrig försvara sig emot.

Hur gör ni för att öka säkerheten?

--På svenska slakterier får det aldrig komma in någon obehörig, säger Lars Göran Karlsson.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".