Kommundirektör körde onykter

Varbergs kommundirektör Anders Ottensten hade alkohol i kroppen när han körde av Danmarksfärjan i Varberg en morgon i förra veckan. Det utandningsprov som polisen gjorde visar på en alkoholhalt som ligger över gränsen för rattfylleri, men under gränsen för grovt rattfylleri. Händelsen inträffade i samband med en tjänsteresa till Grenå.
Vid framkomsten till Varberg körde Ottensten, som enligt alkoprovet hade minst 0.34 promille, av färjan och krockade i samband med det med en tullbil. Anders Ottensten säger till P 4 Radio Halland att han inte borde ha kört bilen själv. Han säger att färjans personal lovade att köra av bilen åt honom, men när så inte skedde kände han sig tvungen att göra det själv så att inte bilen skulle följa med tillbaka Danmark. Trots vad som hänt så upplever Anders Ottensten att han har fortsatt förtroende från Varbergs politiska ledning.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".