Halland

Riksbyggens reabostäder svårsålda

Riksbyggens försäljning av bostadsrätter i Halmstad och Falkenberg går fortsatt dåligt.

Trots att Riksbyggen för en månad sedan införde ett rabatterbjudande till kunderna om fria månadsavgifter under ett års tid går försäljningen fortsatt dåligt. 

Riksbyggen Hallands byggchef Mats Nilsson ser, trots svårigheterna nu, inte detta som ett misslyckande.

– Det är klart, man kunde alltid ha sålt mer lägenheter men vi är rätt så nöjda. Vi känner att det finns nyvaknat intresse, sedan om det beror på vårt erbjudande eller att det är vår och den bästa försäljningstiden vet jag inte, säger Mats Nilsson.  

Det märks att människor håller lite extra i slantarna i lågkonjunktur. En månad efter det att Riksbyggen beslutat sig för att erbjuda fria månadsavgifter under ett års tid, har bara fyra av de då 19 osålda bostadsrätterna vid Nissastrand nu sålts.

Och i Falkenberg har endast två av de sammanlagt 17 osålda bostadsrätterna i föreningen Rönnbäret reserverats för två kunder.

– Det alltid svårt vad man ska förvänta sig men givetvis hoppas vi att en kampanj som denna ska ge resultat, att vi säljer lägenheter, säger Mats Nilsson.

Hade ni förväntat er mer?

– Nej, alltså, man får ha respekt för att det är en stor affär och att det har hänt mycket i omvärlden den sista tiden.

Riksbyggens rabatterbjudande gäller fram till 1 juni och Mats Nilsson säger att intresset är större nu än i början av året. 

Om ni inte skulle ha sålt så många av de här lägenheterna den 1 juni, vad gör ni då?

– Det får vi ta ställning till då, säger Mats Nilsson.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".