Halmstad

Anja Kreivi om möbelköpet; - Jag är den första att beklaga

Det var synnerliga skäl som rådde då Halmstad & Co köpte möbler utanför kommunens avtal. Det säger vd:n Anja Kreivi.

Som vi berättade i nyheterna i fredags handlade bolaget för runt 140 000 kronor av en firma i Göteborg, istället för någon som kommunen har avtal med.

Så här kommenterar VD Anja Kreivi för SR Halland:

– När jag kom till Fattighuset var det inte en arbetsmiljö som det gick att jobba i. Några sidobord och hurtsar utgjorde till exempel skrivbord, och när vi tittar på då inköp av skrivbord till personalen så ställer jag frågan till kommunens upphandlingsenhet och får två länkar till de ställen vi ska handla från, enligt alla konstens regler.

– Men så är det så olyckligt för oss i bolaget att formalia runt bolagsbildningen missades någonstans, så att det visar sig att vi inte är kreditvärdiga.

På grund av en bokföringsteknisk miss höll alltså inte nybildade Halmstad & Co måttet vid en kreditkoll och då kunde man inte köpa möbler säger Anja Kreivi;

– Då undrar jag hur jag skall kunna lösa det här och då säger man att man får hävda synnerliga skäl. Och då har jag pratat med mitt presidie och sagt att jag har andra kontakter som jag jobbat med förut och som vet vem jag är, och på den vägen skulle det kanske vara möjligt.

¤ Men om ni hört av er till kommunens leverantörer, tror ni dom hande sagt nej då, om du förklarat hur det låg till?

– Det är möjligt att de hade gjort, det vet jag inte, det är fullt möjligt. Jag vände mig dock till upphandlingsenheten för att få hjälp, jag upplevde det som att det var tidspress, det var mycket för mig att ta i och sätta mig in i från början. Och jag ville helt enkelt bara åtgärda så det skulle gå att jobba vidare.

– Men det är olyckligt, och jag är den första att beklaga det hela, säger Anja Kreivi.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".