Halland

S-krav från Halland: LO-ordföranden bör avgå

Ordföranden för Hallands socialdemokrater Hans Hoff kräver nu att LO:s ordförande Wanja Lundby-Wedin ska avgå.

Hoff menar att socialdemokraternas senaste opinionsras direkt kan kopplas till affärerna kring AMF Pension och att det därför är dags att byta ut LO-basen:

– Det är utigfrån alla de synpunkter jag får när jag är hemma i Halland. Från partiaktiva och fackligt aktiva, men även från väljare och sympatisörer som säger att det här är någonting som skadar socialdemokraterna väldigt mycket, och man tycker att LO:s ordförande borde avgå, säger Hans Hoff till SR Halland.

På vilket sätt skulle det hjälpa partiet om hon avgick?

– För då får man frågan utredd och på det sättet ett avslut på hela den här diskussionen som handlar om att LO-medlemmars avtalspensioner sänks, samtidigt som man bland annat från LO:s ledning har beviljat direktörerna i AMF skyhöga pensioner och väldigt bra villkor, svarar Hans Hoff.

– Till det kommer att man också gett väldigt höga löner till andra i LO:s ledning i samband med att de skall pensioneras. Sammantaget ger det en mycket negativ bild av arbetarrörelsen.

– Allt detta spiller över på socialdemokraterna eftersom partiet är så nära förknippat med LO, summerar Hallandsdistriktets ordförande.

På söndagseftermiddagen håller LO ett möte som antas handla om ordförandefrågan.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".