Halmstad

Kristinehed utvidgas åt väster

De ledande politikerna i Halmstad tycker att  Halmstads energi och miljöbolag HEM ska expandera på området väster om sopförbränningsanläggningen på Kristinehed.

För att det ska bli så lite störningar som möjligt för de som bor på Vallås så förutsätter man att HEM genomför ett antal åtgärder och att ytterligare utredningar genomförs.

– Vi är rörande överens om att det här är det alternativ som ger minst påverkan på de som bor på Vallås, säger Anders Rosén(S).

Stadskontoret har utrett två alternativ så att HEM kan ta hand om avfallssopor i framtiden. Den ena området lígger väster om förbränningstationen. På den marken finns idag en trafikövningsplats. Området österut är jordbruksmark. Tjänstemännen förordar det östra alternativet, men politikerna i kommunstyrelsens beredningsutskott föreslår alltså att man går vidare på alternativet västerut.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".