Glas har hittats i en ölburk. Foto: Fredrik Sandberg/Scanpix.
FALKENBERG

Glasbit hittad i Carlsbergöl

En glasbit hittades på tisdagseftermiddagen i en ölburk från Carlsberg. Ölen, Carlsberg Millennium, var bryggd i koncernens anläggning i Litauen men såldes på Systembolaget i Mariestad.

I går hittades en glasbit i en ölburk från Carlsberg. Det var en kund i Mariestad som hittade glasbiten och lämnade in burken med glas i till Systembolaget.

Carlsberg valde att omedelbart polisanmäla händelsen, efter alla larm om glas i kyckling och sabotagemisstankar i samband med det.

Ann-Louise Kämpe är informationsdirektör på Carlsberg.

– Det är oerhört sällsynt med främmande föremål i aluminiumburkar och vi ser allvarligt på det som har hänt. Och med tanke på den senaste tidens fynd av glas i livsmedel så har vi på Systembolaget valt att följa Svensk Handels rekommendation och polisanmäla.

Tror ni att det kan vara någon form av sabotage?

– Jag vill inte uttala mig om det i nuläget. Vi har polisanmält det för att det ska göras en ordentlig utredning tillsammans med polisen, säger Ann-Louise Kämpe.

Hur ofta händer det att det kommer in glas eller andra föremål i burkar?

– Vi har inte haft något glas på över två år så det är ytterst sällsynt.

Det var en liten glasflisa, 5 gånger 1 millimeter, som hittades i burken.

Tror du att det kan finnas glas i fler burkar?

– Som vi ser nu är det ett enskilt fall, va har ingen indikation på att det ska vara fler. Är man orolig kan man ringa och prata med oss och självklart vara uppmärksam på det. Men vi ser i nuläget inga tecken på att det skulle vara fler fall, säger Ann-Louise Kämpe.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".