FALKENBERG

Falkenberg spelar för hemmaseger

På måndagskvällen kan Falkenberg bli svenska mästare i Volleyboll för tredje gången. Blir det vinst mot Örkelljunga hemma, blir det första SM-guldet på hemmplan.

– Både Falkenberg och Örkelljunga är starka hemma. Nu slog vi Örkelljunga borta sist och har chans att avgöra hemma i iglon idag. Det hade varit kul att avsluta säsongen med ett guld inför hemmapubliken, säger Gunnar Kärrbrant sportchef Falkenberg Volley.

Vad tror du då?

– Det var väldigt, väldigt jämt i Örkelljunga föregående match. Men jag tror att vi klipper dem ikväll, säger Gunnar Kärrbrant.

Vad skulle det betyda om ni tar hem det hemma idag?

– Det skulle vara fantastiskt med 800-900 människor, tv-sporten och Radio Halland på plats, det hade varit jätteroligt. Men vi tar inget för givet, vi ska spela om det först.

Hur har publiktrycket inför matchen varit?

– Tendensen inför kvällens match innebär mer än fullt. Alla förköp såldes slut redan efter tre dagar, och alla som vill in kommer att komma in. Men hallen klarar inte mer än 1000 gäster, säger Gunnar Kärrbrant sportchef i Falkenberg Volley.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".