Besparingar på vården i Kungsbacka

Sjukvården i Kungsbacka måste spara för att klara sin ekonomi. En av de saker som närsjukvårdsnämnden överväger är att stänga den nattöppna jourcentralen i Kungsbacka.
I stället kan det bli tal om en så kallad närakut som inte har öppet på nätterna, men som i gengäld kan erbjuda något mer specialistvård. Närsjukvårdsnämndens ordförande Margareta Ödman betonar att inga beslut är fattade ännu, frågan diskuteras vidare den närmaste tiden. Ett annat alternativ är att behålla jourcentralen men fördela resurserna annorlunda, kanske genom att hålla vårdcentralerna öppna lite längre på kvällarna. Det kan vara ett sätt att få Kungsbackaborna att söka vård på hemmaplan, hittills i år har landstingets nota stigit för patienter som går till doktorn framför allt i Göteborg. Närsjukvårdsnämnden har nu också som väntat bestämt sig för att tills vidare avbryta bygget av den nya vårdcentralen i Fjärås.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".