Rätterns ordförande Tomas Norström höll pressmöte sedan tingsrätten meddelat den fällande domen mot Pirate Bay grundarna i Stockholm på fredagen. Foto: Fredrik Persson/Scanpix.
HALLAND

Dom ger Ung Pirat fler medlemmar

Ungdomsförbunden Ung Pirat Hylte och Halmstad har redan märkt av domen mot de bakom fildelningssajten The Pirate bay som kom tidigare på fredagen. Det blev en fällande dom, där de fyra bakom sajten döms till fängelse i ett år för medhjälp till brott mot upphovsrättslagen. De döms också till att betala skadestånd på drygt 30 miljoner kronor.

– Folk har ju redan kontaktat mig nu, både om hur man blir medlemmar i Piratpartiet och hur man som medlem blir mer aktiv, säger Nichlas Wencel Nichlas Wencel ordförande för Ung Pirat Hylte:

Kan inte den här domen få några negativa konsekvenser för erat parti?

– Snarare positiva. Fildelning har ju alltid varit olagligt, men det blir mer restriktiva lagar nu. Men i Piratpartiet jobbar vi med demokratiska vägar, vi vill göra en lagförändring via lagliga metoder. Folk vet ju detta, och folk ansluter sig till oss för att de vill hjälpa oss i kampen, säger han.   

– I och med den här domen kommer vi att engagera oss och mobilisera oss ännu mer, fortsätter Nichlas Wencel.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".