Laholm

Växtplats för fridlysta växter förstört

Växtplatser för flera fridlysta växter har spolierats och ett dynområde har förstörts när rör grävdes ner i ett hed- och strandområde i Skummeslövstrand. Det skriver Skummeslövs tångallmännings samfällighetsförening till Länsstyrelsen.

Båstad kommun grävde vintern 07/08 ner rör för spillvatten mellan Båstads kommungräns och Hedhusets reningsverk i Laholms kommun.

Lahoms kommun hade inför grävarbetet med hänvisning till bland annat växtlivet angivet en någon ändrad rördragning, men de instruktionerna har inte följts enligt Tångallmänningen.

Flera växtplatser för bland annat Hedblomster, Kattfot, Skogskniprot och Tveblad har därför förstörts och det tidigare dynområdet är idag en 40 meter bred gata.

Skummeslövsstrands tångallmänings samfällighetsförening säger sig ha fått olika uppgifter om ifall Lahoms kommun har anmält det inträffade eller inte.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".