Ulf Andersson lämnade idag över namnlistor till politikerna Anders Rosén och Carl Fredrik Graf. Foto: Linda Ringi/SR Halland.
Halmstad

Många vill bevara Sporthallen

I dag överlämnades namnlistor med nästan 5000 namn i protest mot att Sporthallen i Halmstad ska rivas. Det var Ulf Andersson som lämnade över en diger lunta till kommunstyrelsens ordförande Carl Fredrik Graf.

– Här har vi helt ideellt och helt utan ekonomiska förutsättningar satt igång en namninsamling för tre veckor sedan utanför Sporthallen. Idag är vi uppe i 4627 underskrifter och det betecknas som en fantastisk framgång, sa Ulf Andersson som tillsammans med Eva Berggren och Peter Wahlbeck kommit till Rådhuset i Halmstad för att överlämna namnunderskrifterna till politikerna.

– Vi menar att det här är en kraftig opinionsyttring för att sporthallen ska stå kvar. Hoppas ni tar emot det här med era hjärtan, sa Ulf Andersson när han lämnade över namnlistorna till Carl Fredrik Graf.

– Det gör vi, och vi kan säga att det är naturligtvis en betydande opinionsyttring som ni har mobiliserat och det tar vi till oss. Vår inställning när det gäller Sporthallen är att vi har ingenting emot att låta Sporthallen stå kvar om någon vill förvärva Sporthallen så att en motsvarande intäkt som vi har räknat med kommer in. En sådan lösning är vi öppna för, sa Carl Fredrik Graf.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".