Falkenberg

Falkagårdsskola nästa sparobjekt

På onsdagen avgörs framtiden för den öppna förskolan på invandrartäta Falkagård i Falkenberg som för många fungerar som en mötesplats med det svenska samhället.

– Det kommer att vara synd om de som bor här och som inte längre kommer ha någon möjlighet att gå dit, säger tvåbarnsmamman Mellihatt Tahiri.

– På den öppna förskolan får man lite kontakt med andra föräldrar och det är ett ställe dit man kan gå när man vill. Det är viktigt för oss.

Barn- och Utbildningsnämnden beslutar på onsdagen hur man ska spara totalt 17 miljoner i nästa års verksamhet. Genom att stänga öppna förskolan och fritidsklubben på Falkagård räknar nämnden med att spara mellan 300 000 och 400 000 kronor på årsbasis.

Mellihatt Tahiri tror att en anledning till att öppna förskolan stängs hänger samman med att det emellanåt är få besökare. Hon tror att det är mammor som inte kan tala svenska som blir mest lidande.

– Det finns alltid en tolk där så man känner sig aldrig ensam.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista