Halland

Strejffert tror på stor uppslutning

Ett av dagens stora samtalsämnen är hur de senaste turerna kring socialdemokraterna och LO-basen Wanja Lundby Wedin kommer att påverka deltagande i årets Första Maj-tåg.

Riksdagsledamoten Magdalena Strejffert förstamajtalar i Oskarström och Falkenberg. Hon är inte orolig över att det ska bli glest i leden.

– Många är oroliga, många förlorar jobbet. Jag tror att man vill veta vad socialdemokraterna tycker, säger Magdalena Strejffert.

Inte heller Magdalena Strejfferts företrädare, den före detta riksdagsledamoten från Halmstad Mailene Westerlund Panke (S), är orolig över att folk ska utebli från årets tåg.

– Jag tror inte att det har så stor betydelse för hur många som går i första Maj-demonstrationen. Man går ut för att protester mot den politik som bedrivs idag, man stannar inte hemma för att protestera mot sin egen ledning. Det verkar lite ologiskt tycker jag, säger hon.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista