Ett av sms-svaren. Foto: Annika Augustsson/SR Halland.
Halland

Polisen ovetande om sexköpen

Det finns inget riktat arbete mot prostitution i Halland, och Inger Olsson som är vice chef på utredningsroteln menar att det inte finns någon känd prostitution här.

Polisen i Halland har bara hanterat fem ärenden på tio år när det gäller sexköpslagen, och så här sa Inger Olsson innan hon fick ta del av P4 Radio Hallands undersökning som avslöjade ett stort intresse av att köpa sex bland halländska män. 

– Jag tror inte att vi har så pass mycket i alla fall, om vi nu ens har något fall. Vi ligger alldeles för nära Göteborg, Helsingborg och Malmö, så man åker nog till en storstad i så fall. 

Blir man lätt upptäckt om man skulle syssla med det här?

– Ja, jag tror faktiskt det. Det blir ju ganska mycket spring.

Inger Olsson fick ta en titt på P4 radio Hallands annons som vi la ut på en hemsida för sexkontakter, där vi utger oss för att vara 20-åriga Anna, som erbjuder sexuella tjänster inom Hallands gränser. 

Hur många tror du svarade på det här? 

– Ja, eftersom du frågar så, så skulle jag tippa på ett 10-tal ungefär.

Men det var fler än ett 10-tal som hörde av sig. På ett par dagar fick P4 Radio Halland 162 telefonsamtal från ett sextiotal olika män, plus ett trettiotal sms och mail.

– Ja, det var en oroväckande siffra. Min spontana reaktion är att om det är så lätt att hitta torskar som du uttrycker det, män som köper sex, så kanske jag skulle vilja önska att Hallandspolisen får resurser så att man kan hitta kvinnorna som säljer sex, för att kunna hitta männen som köper sex, säger Inger Olsson.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista